
Neem contact op met de klantenservice of bel naar 085 00 03 158 (op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:00)

We scoren een 9,2/10 bij onze klanten!
Rode gist rijst
Rode gist rijst is een gefermenteerde rijst. De fermentatie vindt plaats door een gist, namelijk de Monascus purpureus. Bij de fermentatie van de rijst komen stoffen vrij, waaronder monacolines. De belangrijkste monacoline is ‘monocolin K’. Dit is een stof die effect heeft op het cholesterolniveau in het bloed. De fermentatie zorgt ook voor de rode kleur van de rijst. Van oudsher wordt rode gist rijst in Aziatische landen gegeten en als natuurlijke kleurstof gebruikt. In Nederland wordt rode gist rijst voornamelijk gebruikt als supplement. Monascus purpureus (rood gefermenteerde rijst) draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 10 mg monacolin K uit rood gefermenteerde rijst.
7 resultaten







Filters